Cranio sacraal


Cranio sacraal is een holistische benadering van genezing die gericht is op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam.
Deze vorm van therapie richt zich specifiek op het craniosacrale systeem, dat bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en het hersenvocht dat deze structuren omgeeft en beschermt.

Tijdens een craniosacrale behandeling ligt de cliënt comfortabel gekleed op een massagetafel terwijl ik met zachte, niet-invasieve aanrakingen werk. Ik gebruik mijn handen om subtiele bewegingen en ritmes in het lichaam waar te nemen, vooral die van het craniosacrale ritme, dat wordt beschouwd als de uitdrukking van de levenskracht en vitaliteit van het individu.

Door middel van deze zachte aanrakingen wordt er ruimte gecreëerd voor het lichaam om zichzelf te genezen en in balans te komen.
Blokkades, spanningen en storingen in het craniosacrale systeem worden opgespoord en opgelost, waardoor de natuurlijke helende krachten van het lichaam worden gestimuleerd.

De cranio sacraal behandeling is niet-invasief en wordt over het algemeen als zeer ontspannend ervaren.
Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, of als aanvulling op andere vormen van therapie en medische zorg.
Veel mensen ervaren na een craniosacrale sessie een diepe staat van ontspanning, verlichting van pijn en een algemeen gevoel van welzijn en balans.